Simple vásárlói tájékoztató

Belépés | Akcióink
Főoldal »
   

Mire jó a P-touch? - egy fémes cégnél...


Készítsen feliratot fémekre a P-Touch készüléke segítségével! Használjon elektrokémiai jelölést!


Ismeri már pontosan, hogy milyen univerzálisan és biztonságosan használhatók a P-Touch feliratozó szalagok? Felfedezte és feliratozó készülékével ki is próbálta a weblapunkon leírt valamennyi lehetőséget? Ha azt gondolja, hogy a Brother P-Touch feliratozó készüléke minden lehetőségét ismeri már, akkor téved! A gyorsan és kényelmesen elkészíthető egyedi öntapadós címkék mellett ugyanis a P-Touch feliratozók a fémek közvetlen és tartós jelölésére is roppant hatékonyan alkalmazhatók. Hogyan? Eláruljuk!

A Brother P-Touch feliratozó szalagjait és címkéit úgy hozták létre a Brother fejlesztő mérnökei, hogy azokat Ön a lehető legszélesebb körben és a lehető legpraktikusabban használhassa. Arra azonban talán még a fejlesztőmérnökök sem gondoltak, hogy pont a P-Touch szalagját fogják felhasználni sablonnak az elektorkémiai feliratozáshoz ajánlott speciális technológiájukhoz a Rother Metal Kft. szakemberei.

- A fém alkatrészek gyártói nem csak azért szeretnének feliratokat elhelyezni a megmunkált alkatrészeken, hogy cégük jó hírnevét öregbítsék. Sok esetben olyan adatokat, információkat szükséges felvinni tartósan a fém alkatrészek felületére, amelyek azok további felhasználása során nagy fontossággal bírnak. Bár a Brother P-Touch feliratozó szalagok felhasználási köre roppant sokféle, és a szalagok rendkívül ellenállóak, vannak helyzetek, amikor mégsem a szalag felirat a legideálisabb megoldás – mondta el Kaproncai Tamás, a Brother legnagyobb magyar forgalmazója, a Digitáltechnika Kft. kereskedelmi igazgatója. - De ilyenkor is fontos szerephez jutnak a Brother P-Touch feliratnyomtatók. Az általuk nyomtatott szalagot ugyanis a Rother Metal Kft. által forgalmazott Gima elektrokémiai fémfeliratozó készülékek alapsablonként használják.

- Az általunk ajánlott megoldással a legkülönbözőbb fém felületekre, így acél, nemesacél, ötvözött acél, nikkelezett és krómozott felületek, alumínium, réz és bronz, valamint keményfém felületek, mint a titán és más fém felületek is nagy biztonsággal és tartóssággal feliratozhatók. Az eljárás különlegessége, hogy segítségével időtálló feliratok készíthetők az anyag deformálódása nélkül: a jelölés 2-3 mikron mélyen diffundálódik bele a fémbe, amit eltávolítani csak nyomot hagyó csiszolással vagy polírozással lehet – mondta el Udvardi Zsolt, a Rother Metal Kft. ügyvezetője.

- Az elektorkémiai fém feliratozás lényege, hogy a feliratot egy sablonról elektromos úton történő eljárással viszik fel a szerszámra, az áram, és az anyag minőségének megfelelő elektrolit folyadék összhatásával. Ez az elektromos procedúra sík és kerek fémrészek feliratozására egyaránt alkalmas. A kezeletlen fémet és a barnított fémet egyaránt lehet feliratozni, mindegyiken sötétbarna (fekete) felirat lesz látható. Az elektorkémiai feliratozó szett egy biztonságosan szigetelő és ráadásul esztétikus fadobozban szállított vezérlőberendezésből, a hozzá tartózó elektromos kábelekből és egy 170x100 mm-es nemesacél munkalapból, egy 20x15 mm-es feliratozó stempliből, egy feliratozó filcből, 100 ml EH01 elektrolit folyadékból és 100 ml neutralix fixáló folyadékból áll.

- Az eljárás első lépéseként el kell készíteni a felirat sablonját. Ehhez a munkafázishoz sablonnyomtatónak a Brother P-Touch asztali feliratozó gépét használhatjuk. Az ezzel készített normál sablon legalább 10 feliratozásra jó. Ha több felirat elkészítéséhez ennél tartósabb sablonra van szüksége valakinek, akkor rendelhet egy extra tartós sablont, ami mintegy 10.000 feliratozásra lesz alkalmas. Második lépésként az elektrokémiai feliratozó szett feliratozó stemplijével fel kell itatni az elektrolitot (természetesen minden fémhez a megfelelő elektrolitot kell használni), majd a feliratozni kívánt fémdarabot egy nemesacél munkalapra kell helyezni és a munkadarabra helyezett sablonra kell nyomni a feliratozó stemplit. A felirat a vezérlőkészüléken beállított áramerősségű áram hatására jön létre a fém felületen. A felirat fixálásához még egy neutralixos áttörölésre van szükség, az eredmény egy időtálló, kiváló minőségű felirat lesz – mondta el Udvardi Zsolt. – Cégünk a Rother Metal Kft. nem csak forgalmazza az elektorkémiai fémfeliratozó berendezéseket, de igény esetén szakembereink az ország bármely pontjára elutaznak, hogy ott helyszíni bemutatót és tanácsadást tartsanak.


A ROTHER METAL Kft. 10 éve van jelen a magyar piacon, ahol különböző maró-, fúró- és esztergáló-szerszámok, köszörű-, csiszoló- és daraboló szerszámok, befogók, mérőeszközök, környezetvédelmi és műhelyberendezések, beütő készülékek, recéző szerszámok, folyadékfelszívók és szivárgásmentesítők, valamint kémiai és mechanikai ipari jelölésekre alkalmas eszközök forgalmazásával, és speciális szerszámok kereskedelmével és legyártásával, valamint hidegbarnítással foglalkozik. A Rother Metal Kft. felkészült műszaki kollégái, valamint országos viszonteladói hálózata révén az országban mindenütt jelen van, célja, hogy minden régióban a lehető leggyorsabb és legszakszerűbb kiszolgálással álljon partnerei rendelkezésére. A cég szolgáltatásairól az alábbi elérhetőségeken kaphat további információt: Telefon: 06/96 417-494; Fax: 06/96 527-994; E-mail: info@rothermetal.hu; www.rothermetal.com.


A WEB-oldalon megjelentetett információk tájékoztató jellegűek, a változásának jogát fenntartjuk.
© 2008-2024 Digitáltechnika Kft. Minden jog fenntartva.

 

Kosár tartalma: Üres
ÚJDONSÁG!
Fotókönyv szoftver
TAVASZI CÍMKÉZŐ AKCIÓ!
x